Hoe goed kent u Churchill?

Hoe goed kent u ChurchillVan 8 juli tot en met 24 september is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling: ‘Churchill – Image of a Statesman’ te zien.

Deze bijzondere dubbeltentoonstelling toont Churchill niet alleen zoals men hem kent, maar bekijkt hem ook vanuit andere invalshoeken.

Oorlogstijd of leven in vrijheid; het heeft grote invloed op de visie van gebeurtenissen of personen.
Zo kan het beeld dat men van iets of iemand heeft veranderen door het perspectief van waaruit wordt gekeken.
De tentoonstelling ´Churchill - Image of a Statesman´ laat zien dat ook Churchills imago hiervan afhankelijk is.

De basis van deze expositie is de internationale fototentoonstelling “Churchill’s Finest Hour 1940 -1945” van Niels Bjerre (Deense Churchillkenner) die o.a. ook in London te zien is geweest.
Naast deze indrukwekkende beelden die men van Churchill kent, brengt Verzetsmuseum Zuid-Holland de andere kanten van Churchill in beeld.