Voortgezet onderwijs en MBO

Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft een aantal producten en activiteiten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en MBO. Ons aanbod bestaat uit activiteiten in het museum, maar we verzorgen ook workshops in de klas. We kunnen ook maatwerk leveren.

 

Het Tribunaal

Een audiovisuele show waar in de vorm van een rechtszitting dilemma’s worden gepresenteerd over uiteenlopende zaken.
Het gaat zowel om historische kwesties als actuele situaties in binnen en buitenland. Lees verder...

 

 

Audiotour door Gouda: Verhalen Uit De Oorlog

Leerlingen maken met een mp3-speler en een plattegrond een stadswandeling. Zij krijgen op diverse locaties in de stad persoonlijke ervaringen te horen. Lees verder...

 

 

De Digitale leskist

Inspelend op het gebruik van nieuwe media beoogt De Digitale Leskist 40-45 een eigentijdse variant te zijn waarbij een bereik van jongeren in heel Nederland mogelijk is. In De Digitale Leskist 40-45 komen de verhalen van toen tot leven tijdens een zoektocht op opa’s zolder. Door middel van foto’s, films en allerlei andere oude en moderne middelen leren jongeren spelenderwijs hoe het dagelijks leven van een kind er toen uit zag.

Docenten en begeleiders kunnen alle informatie over het gebruik van dit lesprogramma vinden op www.dedigitaleleskist.nl. Het lesprogramma is geoptimaliseerd voor individueel gebruik op een computer, maar kan ook klassikaal op een digibord getoond en gespeeld worden. De Digitale Leskist 40-45 wordt gratis aangeboden.

Benieuwd naar ons overige aanbod voor in de klas? Klik dan hier

Digitale leskist

Een gratis lesprogramma over WO II voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.Op interactieve wijze worden 6 thema´s behandeld: koken en eten, (over)leven, communicatie, vervolging, verzet en vluchten.

Over vrede...

Wijsheid_01.jpg