In verband met problemen met de electriciteitsvoorziening in het museum, moesten we de lezing Hans Grootenhuijs op donderdag 11 februari jl. afbreken. Op donderdag 10 maart krijgt iedereen de kans de lezing opnieuw bij te wonen.

Hans Grootenhuijs geeft donderdag 10 maart 2016 in het Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda een lezing over het bombardement op Dresden

Hierbij nodig ik u uit voor een lezing in het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Hans Grootenhuijs vertelt over het bombardement op Dresden in de nacht van 13 op 14 februari 1945. Hij behandelt het waarom en de gevolgen hiervan en neemt ons mee naar het hedendaagse Dresden. Wegens groot succes is deze lezing een herhaling van de lezing die dhr. Grootenhuijs vorig jaar in het museum heeft gegeven. De lezing vindt plaats op
donderdag 10 maart 2016 om 20.00 uur.

Het bombardement op Dresden
In de nacht van 13 op 14 februari 1945 werd de Duitse stad Dresden gebombardeerd door Geallieerde luchtvloten. Het gevolg van deze bombardementen was een verzengende brandstorm die het oude centrum en enorme gedeelten daaromheen goeddeels in de as legde met als gevolg een dodental van zo’n 25.000 mensen. De gedeeltelijke vernietiging van Dresden heeft van meet af aan vragen opgeroepen. Tot op de dag van vandaag duurt de discussie voort.

Hans Grootenhuys (1951) was docent Latijn en Grieks aan het Antoniuscollege in Gouda. Met zijn vrouw bezocht hij Dresden in 2002 voor het eerst. In de jaren daarna zijn zij beiden zozeer gegrepen door het engagement van de burgers bij de wederopbouw van de Altstadt, dat zij in 2012 een bescheiden woning in de Dresdner Neustadt hebben gekocht.

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is eur 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.

Wij hopen u te mogen ontmoeten in Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Hans Grootenhuijs